З вами коли-небудь бувало таке, що ви відправили електронне повідомлення і відразу ж зрозуміли, що послали його помилково не тій людині, або ваше повідомлення містить грубі, образливі слова? О, якби можна було натиснути клавішу й зупинити цей лист! Можу вас обрадувати – така можливість тепер є. Деякі компанії пропонують функцію, що дає можливість зупинити повідомлення після його відправлення протягом короткого проміжку часу. Зрештою, наші повідомлення чимось нагадують сказане слово, що вже не повернеш. Але не треба ставитись до цієї функції як до панацеї. Краще нехай вона нагадує нам про надзвичайну важливість пильнування язика.

Апостол Петро навчає послідовників Ісуса: “Не платіть злом за зло, або лайкою за лайку, навпаки, благословляйте… Бо хто хоче любити життя та бачити добрі дні, нехай здержить свого язика від лихого та уста свої від говорення підступу. Ухиляйся від злого та добре чини, шукай миру й женися за ним!” (1 Петр. 3:9-11).

Псалміст Давид писав: “Поклади, Господи, сторожу на уста мої, стережи двері губ моїх!” (Пс. 140:3). Це – чудова молитва для початку нового дня або для тих ситуацій, коли нам кортить жорстко відповісти.

Господи, стережи сьогодні мої вуста, щоб я нікому не нашкодив своїми словами.