Можливо, ви коли-небудь бачили рекламу, в якій чоловік відкриває на дзвінок двері, і хтось вручає йому чек на величезну суму грошей. Потім приголомшений щасливчик починає кричати, стрибати й обіймати кожного зустрічного. “Я виграв! – кричить він. – Я багатий! Навіть не можу в це повірити! Всі мої фінансові проблеми вирішені!”

У Псалмі 118 ми знаходимо дуже цікаві слова: “З дороги свідоцтв Твоїх радію я, як маєтком великим” (Пс. 118:14). Яке несподіване порівняння! Виявляється, що послух Божим настановам може приносити таку ж бурхливу радість, як і величезна життєва вдача! Вірш 16 повторює цю думку: “Я буду радіти Твоїми постановами, слова Твого не забуду!”

Але як бути, коли ми не відчуваємо такої радості? Як можна навчитись так насолоджуватись Божими заповідями, щоб це було схоже на бурхливу радість від несподіваного талану? Все починається із вдячності. А вдячність – це водночас відношення й вибір. Ми спочатку розважаємо над тим, що справді цінуємо. Потім висловлюємо подяку за ті дари, що Бог дає нам для живлення наших душ. Ми просимо Його відкрити нам очі на величезну скарбницю мудрості, знання та миру, що їх містить Боже Слово.

Якщо з кожним днем ми зростаємо в любові до Ісуса, це є справжнє багатство!