Світові новини бомбардують нас з Інтернету, телеекранів та мобільних приладів. І більшість з них, здається, повідомляють щось погане – злочини, тероризм, війни, економічні проблеми. Однак буває, що серед темряви смутку й відчаю з’являється промінь позитивних повідомлень. Наприклад, про якесь медичне досягнення, жертовний вчинок або про якісь кроки до миру в місцях бойових дій.

Слова двох пророків зі Старого Заповіту теж колись принесли велику надію народу, що вже втомився від війни.

Перший пророк – то Наум. Зображаючи Божий прийдешній суд над народом могутнім та жорстоким (Ниневією), він додав благу звістку: “Ось на горах ноги благовісника, що звіщає про мир” (Наум 1:15). Ця новина несла надію всім, що страждали від жорстокого ярма гнобителів.

Подібні слова ми знаходимо в Книзі пророка Ісаї. “Які гарні на горах ноги благовісника, що звіщає про мир, що добро провіщає, що спасіння звіщає” (Іс. 52:7).

Пророцькі слова надії з вуст Наума та Ісаї здійснились у найвищому своєму сенсі під час першого Різдва, коли ангел звістив пастухам: “Не лякайтесь, бо я ось благовіщу вам радість велику, що станеться людям усім. Бо сьогодні в Давидовім місті народився для вас Спаситель, Який є Христос Господь” (Лк. 2:10-11).

Це є найкраща новина для нас!