Одного разу люди, що прикрашали для Різдва свою церкву, вирішили зробити це тематично: “різдвяні дарунки для мене й Бога”. Замість того, щоб розвішувати різні золотисті та срібні прикраси, вони вручили кожному присутньому зелену або червону бирочку. На одному боці люди мали написати, якого подарунка вони б попросили в Ісуса. А на іншому – що б вони подарували Тому, Чий день народження вони святкують.

А що б ви попросили в Ісуса? І що б запропонували Йому в якості дарунка? З цього приводу Біблія містить чимало ідей. Бог пообіцяв задовольняти всі наші потреби. Отже, можемо сміливо просити в Нього нової роботи, допомоги у вирішенні фінансових проблем, фізичного зцілення (для себе та інших) і відновлення стосунків. Також нас може цікавити питання духовних дарів, щоб ми були споряджені служити Богу (Рим. 12; 1 Кор. 12). А ще можемо прагнути чудових плодів Святого Духа: любові, радості, миру, довготерпіння, добрості, милосердя, віри, лагідності, здержливості (Гал. 5:22-23).

Однак найбільший дар з усіх, що ми лише отримували від Бога, – то Його Син, Спаситель, і те прощення й відновлення, що Він дарує. А ще – духовне життя, що починається тепер і триватиме вічно. Для Бога ж найбільший дар від нас – то наше серце, що його віддаємо Ісусу.