Наш син протягом семи років страждав від наркотичної залежності. То був надзвичайно важкий період для мене і моєї дружини. Ми молились, чекали на зцілення і навчились святкувати маленькі перемоги. Якщо протягом доби нічого поганого не траплялось, ми казали один одному: “Сьогодні був чудовий день”. Це коротеньке речення навчило нас бути вдячними Богу за Його допомогу навіть у найдрібніших речах.

Втім те, що написано в Псалмі 125:3, ще красномовніше вказує на Боже ніжне милосердя і на те, що воно зрештою означає для нас: “Велике вчинив Господь з нами, були радісні ми!” Який це чудовий вірш, вартий того, щоб серцем розважати над ним, згадуючи співчуття Ісуса до нас, коли Він висів на хресті! Всі труднощі того чи іншого дня не можуть змінити того факту, що Господь вже явив нам Свою безмірну ласку, що “навіки Його милосердя” (Пс. 135:1).

Якщо маємо досвід Божої вірності в часи вогняних випробувань, це дуже допомагає нам встояти (якщо згадуємо про це), коли наступного разу здіймаються загрозливі хвилі життєвих штормів. Ми можемо не знати, як саме Бог проведе нас крізь важкі обставини, але згадування про Його ласку в минулому допоможе нам вірити, що Він явить цю ласку і в майбутньому.