Того дня, коли наша молодша донька летіла з Мюнхена до Барселони, я зайшов на свій улюблений сайт, де можна побачити рух літаків в онлайн-режимі. Коли я знайшов її літак, то побачив на екрані комп’ютера, що він вже перетнув Австрію і огинає північну частину Італії. Потім літак мав летіти над Середземним морем, над півднем Французької Рив’єри, прямуючи до Іспанії. Час показував, що літак дотримується графіка руху. Здавалося, я знаю все про літак – не знав тільки яку страву готують бортпровідники!

Чому я так уважно слідкував за місцезнаходженням цього літака та всіма деталями його польоту? Тому що люблю свою доньку. Мені не байдуже, де вона, що робить, і куди її веде життєвий шлях.

У Псалмі 31 Давид оспівує Боже чудесне прощення, керівництво, Його піклування про нас. На відміну від будь-якого земного батька, Бог знає кожну деталь нашого життя і найглибші потреби наших сердець. Бог дав нам наступну обітницю: “Я… буду навчати тебе у дорозі, якою ти будеш ходити, Я дам тобі раду, Моє око вважає на тебе!” (Пс. 31:8).

Якими б не були сьогодні обставини, ми можемо покладатись на Божу присутність та Його піклування – адже “хто надію свою покладає на Господа, того милість оточує!” (Пс. 31:10).