Було продано понад 2 мільйони примірників книги молодої японки Марі Кондо про упорядкування та організацію. Головна ідея цієї книги – допомогти людям позбавитись зайвих речей у своїх домівках, шафах, коморах, які є зайвим тягарем. “Візьміть ту чи іншу річ, – радить Марі, – і запитайте себе, чи вона викликає радість”. Якщо відповідь “так”, залишайте її. Якщо “ні” – викидайте.

Апостол Павло спонукав віруючих міста Филипи прагнути радості у своїх відношеннях із Христом: “Радійте в Господі завсіди, і знову кажу: радійте!” (Фил. 4:4). Апостол закликав замість життя, що сповнене метушнею та неспокоєм, приносити все в молитві до Бога і дозволяти, щоб Божий мир “беріг” наші серця і наш розум у Христі (Фил. 4:6-7).

Якщо згадати наші щоденні обов’язки та справи, то очевидно, що не всі вони викликають у нас радість. Але спитаймо себе: “Як та чи інша справа може викликати радість у Божому серці і моєму серці?” Розуміння того, навіщо ми робимо певну справу, може змінити й наше ставлення до неї.

“Наостанку, браття, що тільки правдиве… чесне… праведне… чисте… любе… гідне хвали, коли яка чеснота, коли яка похвала, думайте про це!” (Фил. 4:8).

Це Павлове наставляння є духовною їжею для нашого розуму й рецептом радості.