Кілька років тому один мій друг запросив мене піти з ним подивитись турнір з професійного гольфу. Я вперше був на такому заході, тому навіть гадки не мав, чого очікувати. Але коли ми прибули туди, я був дуже здивований – бо отримав дарунки, корисну інформацію та мапи для гольфу. Але найбільше мене вразив вільний доступ до VIP-палатки на галявині. Там було вдосталь безкоштовної їжі й місця для сидіння. Однак я не зміг би скористатися такою гостинністю, якби прийшов сам по собі. Справа була в моєму другові. Лише через нього я отримав вільний доступ до всього того сервісу.

Самі по собі ми були б навічно відчужені від Бога. Але Ісус Христос, взявши на Себе наше покарання, пропонує нам тепер нове життя й вільний доступ до Бога. Апостол Павло писав: “Щоб тепер через Церкву була оголошена початкам та владам на небі найрізніша мудрість Божа” (Еф. 3:10). Ця мудрість привела до єдності в Христі євреїв та поган і зробила для нас можливим доступ до Бога й Отця. В Ісусі Христі ми “маємо відвагу та доступ у надії через віру” (Еф. 3:12).

Коли ми складаємо на Христа свою надію, то отримуємо доступ до найвеличнішого місця – до Самого Бога, Хто любить нас і прагне мати з нами близькі стосунки.