У газеті “Вашингтон Пост” з’явилась стаття під заголовком “Виклик смерті: новітній проект технологічних титанів”. В ній журналістка Аріана Ча розповідає про великі спроби Пітера Тля та інших магнатів збільшити тривалість людського життя до нескінченності. Вони готові були витратити на цей проект мільярди доларів.

Але вони трішки спізнились. Смерть вже давно переможена! Ісус сказав: “Я воскресення й життя. Хто вірує в Мене, хоч і вмре, буде жити. І кожен, хто живе та хто вірує в Мене, повіки не вмре” (Ів. 11:25-26).

Треба, однак, дещо прояснити: наші тіла помруть – і ніщо цього не змінить. Але ніколи не помре та частка нашого єства, що мислить, міркує, пам’ятає, любить. Йдеться про найбільш важливу складову нашої природи – про те, що ми називаємо “я”.

А тепер найголовніше: таке життя – Божий дар! Все, що потрібно для отримання цього дарунка, – просто прийняти спасіння, що його пропонує Ісус. Клайв Льюїс, розважаючи про цю духовну істину, порівнює дар спасіння зі “сміхом у темряві”, тобто з чимось таким, на що дуже легко відреагувати, відповісти. “Це занадто просто”, – скаже хто-небудь. Саме так. Бог дуже сильно полюбив нас ще до нашого народження і бажає, щоб ми перебували з Ним вічно.