Місяць: Березень 2017

Найвеличніше запрошення

Протягом останнього тижня на мою електронну пошту прийшло кілька запрошень. Я відразу видалив пропозиції відвідати “безкоштовні” семінари на тему пенсій, нерухомості та страхування життя. Але на запрошення прийти на день народження нашого старого друга я, не роздумуючи, відповів: “Обов’язково прийду”. Формула проста: треба мати бажання.

Життя і смерть

Ніколи не забуду, як я сиділа біля смертного одра брата моєї подруги. Це був той момент, коли звична ситуація сповнена особливими відчуттями. Нас було троє. Ми тихо розмовляли, а потім помітили, що дихання Ричарда стає все більш утрудненим. Ми стали біля нього… дивились в чеканні й молитві. Коли він зробив останній подих, то був наче святий момент. Гостре відчуття Божої присутності охопило нас, хто проливав сльози за цією чудовою людиною, що вмирала на п’ятому десятку свого життя.

Вогняне випробування

Коли минулої зими я завітала до музею природної історії у штаті Колорадо, то взнала деякі цікаві факти про осики. Виявляється, що з однієї насінини може вирости цілий гай струнких дерев з білим стовбуром. Всі ці дерева мають спільну кореневу систему, що може існувати цілі тисячоліття і не завжди давати життя новим деревам. Коренева система перебуває у своєрідній сплячці, чекаючи на пожежу, паводок або який-небудь обвал, щоб у темному лісі з’явилось місце для нових дерев. Коли природня стихія очищує нове місце, коріння осик нарешті може відчути сонце. Воно пускає нові пагони, які потім стають деревами.

Добрий плід

За ілюмінатором літака відкривався вражаючий вид: вузенькі смуги полів з налитим білим колоссям і фруктові сади, що простягнулись між двома лисими горами. На полонині була видна вихляста лінія річки, без життєдайної води якої не було б цих садів.

Правдивий імідж

Британський парламент доручив художнику Г. Сазерленду намалювати портрет Уїнстона Черчилля на честь його 80-річчя. Черчилль запитав митця: “Як ви збираєтесь відобразити мене на полотні? Як херувима чи як бульдога?” Політику подобались ці два популярні порівняння. Але Сазерленд відповів, що намалює таким, яким він його бачить.

Східне та західне мислення

Один вчитель із Північної Америки приїхав викласти свій курс учням у Південно-Східній Азії. Сталося, що після першого тесту, в якому потрібно було вибрати правильну відповідь, багато хто з учнів залишили деякі питання без відповідей взагалі. І це дуже здивувало вчителя. Роздавши студентам виправлені роботи, він запропонував їм наступного разу поставити відповідь навмання, замість того щоб нічого не писати. Тоді один з учнів підняв руку і здивовано спитав: “Але якщо я цілком випадково вгадаю відповідь? Це означатиме, що я знаю правильну відповідь, хоча це не так”. Учні та вчитель мали різне мислення й різний досвід.

Не ти

Давид зробив проект будівлі. Зібрав необхідні матеріали. Зробив усі приготування (1 Хр. 28:11-19). Але перший храм, що був побудований в Єрусалимі, відомий нам як Соломонів храм, а не Давидів.

Світло Його лиця

Мій чотирьохрічний син постійно щось запитує і без угаву розмовляє. Я люблю спілкуватись з ним, але в нього з’явилась погана звичка розмовляти зі мною навіть тоді, коли він стоїть до мене спиною. Тому я змушена казати: “Я не чую тебе. Дивись на мене, будь ласка, коли розмовляєш зі мною”.

Заколисані Божою втіхою

Моя подруга дала мені потримати на руках крихітну доньку, якій було лише чотири дні. Та не встигла я взяти крихітку на руки, як вона почала нервувати. Я притулила її ближче до себе, щоб її голівонька торкнулась моєї шоки. Потім почала ніжно колихати і тихенько наспівувати колискову, щоб її заспокоїти. Однак, незважаючи на всі мої щирі спроби, на весь мій п’ятнадцятирічний материнський досвід, немовля почало плакати. Маленька плакала все гучніше, поки я не віддала її знову до рук матері. Крихітка майже миттєво заспокоїлась. Її тільце відразу розслабилось, відчувши знайомі обійми, яким вона вже звикла довіряти. Моя подруга точно знала, як потрібно тримати і пестити свою доньку, щоб угамувати її неспокій.

Замовлення друкованої книги ХНН

Замовлення друкованої книги ХНН

 

[contact-form-7 id="239228" title="Замовлення друкованої книги ХНН"]

Зворотній зв’язок

Зворотній зв’язок

Контактні телефони:

+380964407374
+380632112446

Ваші запитання, коментарі та пропозиції ви можете надіслати нам, заповнивши нижче вказану форму.

 

[contact-form-7 id="239221" title="Контактна форма"]

Чим ви запам’ятаєтесь?

У Китаї, на місці де колись був японський табір військовополонених, стоїть меморіальний камінь, присвячений одній людині, що померла в тім таборі у 1945 році. На ньому написано: “Ерік Ліддел. Народився в 1902 році у місті Тяньцзінь, в сім’ї шотландців. Піком його кар’єри стало здобуття золотої медалі на стометрівці на Олімпійських Іграх у 1924 році. Потім він повернувся до Китаю, де працював вчителем у Тяньцзіні… Все своє життя він надихав молодих людей робити свій посильний внесок у те, щоб людям у всьому світі жилося краще”.

Весняні дощі

Щоб відпочити від роботи, я пішла прогулятись до парку. Мою увагу привернуло стрімке появлення зелені навколо. Усюди на чорній землі з’являлись ознаки життя – стеблинки, що за пару тижнів мали перетворитись на блідо-жовті нарциси, що радісно сповіщають прихід весни й теплих днів… Разом ми пережили ще одну зиму!

Біг та відпочинок

Заголовок у журналі, що привернув мою увагу, звіщав: “Відпочинок важливий для перемог”. То була стаття колишнього члена команди легкоатлетів. Він підкреслював один важливий принцип, що його часто ігнорують занадто заповзяті спортсмени: тіло потребує часу для спочинку і відновлення після навантажень. “Психологічно адаптація, що є одним із результатів тренувань, можлива лише під час відпочинку, – писав автор. – Це означає, що відпочинок в такій же мірі важливий, що й фізичні вправи”.

Маленький огонь

Була ніч вересневої неділі, і більшість людей спали, коли невеличкий огонь спалахнув у пекарні Томаса Фаррінера на вулиці Паддінг Лейн. Огонь поширювався від будинку до будинку, і незабаром Лондон був охоплений полум’ям Величезної пожежі. Це сталося у 1666 році. Понад 70 000 людей залишились без даху над головою. Пожежа знищила 80 відсотків міста. Ось що спричинив маленький огонь!