Проходячи стажування в редакції християнського журналу, я написав історію про навернення до Христа людини, в житті якої стались драматичні зміни. А через кілька днів, як вийшов тираж цього журналу, я отримав телефонний дзвінок з погрозами: “Стережись, Дармані. Ми слідкуємо за тобою! Твоє життя буде у небезпеці, якщо писатимеш в цій країні такі статті”.

Ще був інцидент, коли я роздавав трактати, і один чоловік наказав мені “швидко щезнути, а не то…” В обох випадках я відчув страх, але то були лише словесні погрози. До багатьох християн у світі застосовують “конкретні дії”, а не просто обмежуються загрозливими словами. Буває так, що благочестивий спосіб життя уже стає причиною ворожого ставлення до віруючого.

Господь колись сказав пророку Єремії: “Ти підеш до всіх, куди тільки пошлю Я тебе, і скажеш усе, що тобі накажу” (Єр. 1:7). Також Ісус попереджав Своїх учнів: “Оце посилаю Я вас, як овець між вовки” (Мт. 10:16). Так, ми можемо стикатися із загрозами, різними труднощами і навіть болем. Але Бог запевняє нас у Своїй присутності. “Я буду з Тобою”, – сказав Господь Єремії (Єр. 1:8). “Я перебуватиму з вами повсякденно”, – обіцяв Ісус Своїм послідовникам (Мт. 28:20).

Які б трудності не спіткали нас, ми завжди можемо бути впевнені в Його присутності.