Починаючи з першої публікації у 1880 році, роман Лью Уоллеса “Бен-Гур” ніколи не переставав друкуватись. Його називають найбільш впливовою християнською книгою 19 століття. Цей роман і тепер приваблює читачів, тому що вплітає історію про реального Ісуса в сюжет, в якому йдеться про видуманого героя – єврейського аристократа Юду Бен-Гура.

Емі Ліфсон у своїй статті в журналі “Гуманітарні Науки” писала, що написання цього роману змінило життя самого автора. “Як роман «Бен-Гур» веде читача до сцени розп’яття, так він привів ЛьюУоллеса до віри в Ісуса Христа”. Сам Уоллес сказав: “Я побачив Назарянина… Я побачив, що Він творив такі речі, які жодна звичайна людина не спроможна зробити”.

Євангелія, зображаючи життя Ісуса, дозволяють нам ходити разом з Ним, бачити Його чудеса, чути Його слова. Євангеліст Іван пише: “Багато ж і інших ознак учинив був Ісус у присутності учнів Своїх, що в книзі оцій не записані. Це ж написано, щоб ви ввірували, що Ісус є Христос, Божий Син, і щоб, віруючи, життя мали в Ім’я Його!” (Ів. 20:30-31).

Дослідження Уоллеса привели його до віри. Ми теж приходимо до віри в Ісуса, коли читаємо Біблію. Боже слово впливає на нас, змінює наш розум, наше серце – щоб мали через Ісуса вічне життя.