Що б ви робили, якби Господь в робочий день з’явився вам з якоюсь звісткою? Саме це сталося з Гедеоном. “І явився до нього Ангол Господній, і промовив йому: Господь з тобою, хоробрий мужу!” Здавалося, Гедеон мав від переляку втратити дар мови, але натомість він відказав: “Якщо Господь з нами, то нащо прийшло на нас усе це?” (Суд. 6:12-13).

Але Бог не відповів на це питання. Гедеон сім років страждав від нападів ворогів. Весь цей час він переховувався в печерах. Однак Бог не пояснив йому, чому не втручався в ці події. Господь також не вказав на колишні гріхи як на причину страждань. Натомість Він дав Гедеону надію на майбутнє, кажучи: “Іди з цією своєю силою… Я буду з тобою, і ти поб’єш мідіянітян, як одного чоловіка” (Суд. 6:14, 16).

Чи ви коли-небудь задавались питанням, чому Бог попускає страждання у вашому житті? Господь навряд чи відповість вам на це питання. Натомість Він задовольнить вашу душу Своєю присутністю і нагадає вам, що можете цілком покладатися на Його силу в часи слабкості. Коли Гедеон зрештою повірив, що Бог з ним і допоможе йому, він побудував олтар і назвав його Єгова-Шалом, тобто “Господь є мир” (Суд. 6:24).

Усвідомлення тієї істини, що куди б ми не пішли, і що б ми не робили, з нами завжди Бог − дарує глибокий спокій.