Кілі ухопилась за можливість поїхати у віддалений куточок Східної Африки, щоб допомагати одній медичній місії. Вона почувалась дещо невпевнено, бо не мала медичного досвіду. Але вона могла виконувати елементарні функції доглядальниці.

Знаходячись там, Кілі стикнулась із жінкою, що мала жахливу хворобу. Спотворена нога хворої викликала в Кілі відразу, але вона розуміла, що має якось допомогти бідолашній. Отже вона почистила рану і перебинтувала її. Та жінка раптово почала плакати. Занепокоєна Кілі запитала в неї, чи не зробила вона їй боляче. На що та відповіла: “Ні. Просто Ви – перша, хто за останні сім років торкався до мене”.

Проказа – ще одна хвороба, що робить свої жертви відразливими для інших. В юдейській культурі існували жорсткі правила, спрямовані на локалізацію прокази. “Маєш бути самітним! – стверджував Закон. – Маєш жити поза табором” (Лев. 13:46).

Ось чому було дуже незвичним, що прокажений наблизився до Ісуса і сказав: “Коли, Господи, хочеш, Ти можеш очистити мене!” У відповідь на це Ісус простяг руку, і доторкнувся до нього, говорячи: “Хочу, будь чистий!” (Мт. 8:2-3). Торкнувшись хворої ноги жінки, Кілі продемонструвала мужність і любов Христа. Навіть єдиний дотик може зробити багато чого.