Якось я прочитала про правило п’яти хвилин, що одна мати встановила для своїх дітей. Щоранку діти мали за п’ять хвилин до виходу з дому вже бути готовими до школи і бути разом. Вони збирались навколо мами, і вона молилась за кожного з них по імені – просила, щоб Господь благословляв їх протягом дня. Потім вона цілувала дітей, і вони бігли до школи. Ця жінка молилась навіть за сусідських дітей, коли вони інколи заходили до них перед школою. Одна з її дочок через багато років свідчила, що це правило навчило її вважати ранкову молитву дуже важливою для нового дня.

Автор Псалма 101 розумів важливість молитви. Цей псалом навіть називається “Молитва вбогого, коли він слабне та перед Господнім лицем виливає мову свою”. Автор починає молитву з крику душі: “Господи, вислухай молитву мою… в день благання озвися небавом до мене!” (Пс. 101:1-3). І далі читаємо: “Споглянув Він із високости святої Своєї, Господь зорив на землю з небес” (Пс. 101:20).

Бог піклується про тебе. Він бажає чути твої молитви. Незалежно від того, п’ятихвилинна твоя молитва чи більш тривала (коли ти гукаєш до Бога серед глибокого смутку), звертайся до Господа щодня. Твій приклад може мати великий вплив на членів твоєї сім’ї та близьких тобі людей.