Я сіла в літак, щоб летіти на навчання за тисячі кілометрів від дому. Спочатку нервувала й почувалась дуже самотньо. Але під час польоту згадала обітницю Ісуса Христа, що Він дав Своїм учням стосовно присутності Святого Духа в нашому житті.

Друзів Ісуса Христа напевно спантеличили слова: “Краще для вас, щоб пішов Я” (Ів. 16:7). Як могло бути для них ліпше, щоб від них пішов Той, Хто так багато їх навчав і творив на їхніх очах стільки чудес? Але Ісус пояснив, що якщо Він піде від них, то стане можливим прихід Втішителя – Святого Духа.

Коли наближались останні часи перебування Ісуса на землі, Він мав з учнями бесіду, під час якої пояснював причини Своєї смерті, воскресіння та вознесіння (Ів. 14-17). Головною темою цієї розмови був прихід Святого Духа – Втішителя й Заступника, Хто мав бути з учнями, навчати, свідчити й спрямовувати (Ів. 14:16-17; 15:15, 26; 16:13).

Ми – хто прийняли Божий дар нового життя – маємо також дарунок Святого Духа, Хто в нас перебуває. Дух Святий так багато робить для нас! Вказує на гріх і веде до покаяння; дарує втіху в смутку і наділяє силою в труднощах; дає мудрість для розуміння Божого вчення; сповняє надією, вірою і любов’ю, щоб несли її іншим людям. Можемо щиро радіти тому, що Ісус послав нам Втішителя.