Коли мої діти були ще дошкільнятами, вони часто гралися в пісочниці, через що їхній одяг швидко покривався брудом. Тому я ще на порозі знімала з них весь одяг, замотувала їх у великі рушники і несла до ванни. І вони душе швидко ставали чистенькими. На них чекала додаткова порція мила, води – і мої обійми.

У видінні, що його бачив пророк Захарій, перед нами постає первосвященик Ісус, одягнений у брудний одяг, який символізував гріхи й переступи (Зах. 3:3). Але Господь очистив його, знявши забруднений одяг і зодягнувши його у розкішні шати (Зах. 3:5). Новий завій та нові шати означали, що Господь забрав гріх “великого священика”.

Ми також можемо отримати Боже очищення і звільнитись від гріховного рабства через викупну жертву Ісуса Христа. В результаті Його смерті на хресті маємо можливість змити з себе всякий гріх, нечистоту і прийняти чисті Божі шати. Ми вже не ідентифікуємо себе згідно з тими гріхами, що колись робили – обманювали, пліткували, крали, заздрили тощо. Ми тепер отримали ті імена, що Бог дарує улюбленим Своїм – відновленим, спасенним, очищеним та вільним.

Просіть Бога забрати ваші брудні лахміття, щоб ви могли зодягнутись у чисті шати, які Він приготував для вас.