Є художники-карикатуристи, що встановлюють свої мольберти в публічних місцях і за невеличку плату малюють гумористичні портрети людей. Ці малюнки забавляють нас, тому що дещо спотворюють риси нашого обличчя шляхом перебільшення.

Втім перебільшення одного з атрибутів Господа являє людям дещо спотворений Його образ, який люди з легкістю відкидають. Спотворений образ Бога не сприймається серйозно. Якщо людині постійно презентувати Бога дуже гнівливим і нещадним суддею, то цю людину легко переманять ті, хто підкреслюють Божу милість. Але ті, хто вказують на Бога лише як на ласкавого батька, можуть відкинути цей образ, якщо потребуватимуть справедливості. Ті, хто сприймають Бога лише як ідею для інтелекту, можуть зрештою звернутись до інших, більш привабливих ідей. Ті, хто вбачають в Ісусі лише найкращого друга, часто відходять від Нього, коли знаходять земних друзів, що їм більше до вподоби.

Бог, однак, вказує, що хоча Він милостивий і благий, проте не залишає винних без покарання (Вих. 34:6-7). Отже, коли ми практикуємо свою віру, маємо уникати такої презентації Бога, коли підкреслюється лише одна Його риса – наша улюблена. Маємо поклонятися Богу, зважаючи на всі Його атрибути, а не лише на ті, що нам подобаються.