Я радів, що нарешті почався мій перший рафтінг. Радів, доки не почув попереду гуркіт пінястої води. Мене сповняли водночас почуття страху, невпевненості й небезпеки. Плавання бурхливою річкою виявилось справді першокласним, “адреналіновим” досвідом! А потім раптово все втихло. Наш гід, що сидів позаду, щасливо провів нас крізь перешкоди. Я почував себе в безпеці – принаймні, до наступних водоспадів та порогів.

Різкі зміни в житті можуть чимось нагадувати ці пороги: закінчення коледжу й початок кар’єри, зміна роботи, самотнє життя після залишення батьківського дому, створення сім’ї, вихід на пенсію, гостре усвідомлення свого похилого віку…

В один із найбільш важливих перехідних моментів періоду Старого Завіту Соломон мав наслідувати трон свого батька Давида. Я впевнений, що невідоме майбутнє лякало молодого Соломона. І тоді йому порадив батько: “Роби, не бійся та не лякайся, бо Господь Бог, Бог мій, з тобою” (1 Хр. 28:20).

Всі ми проходимо крізь нелегкі періоди змін у нашому житті. Але ми не самотні на своєму шляху. З нами Господь. Якщо не зводимо погляду з Того, Хто надійно проводить крізь бурхливі води, нас сповняє впевненість, радість. Господь вже так багато пілігримів провів крізь життєві пороги.