Часто я почуваюсь цілковито неспроможним зробити ту чи іншу роботу. Що б то не було – викладання в недільній школі, поради другу або написання статей для цієї книги, – все це, здається, перевищує мої здібності. Отже, маю багато ще чого навчитись – як колись апостол Петро.

Новий Заповіт розповідає нам про недоліки цього учня у його спробах слідувати за Господом. Коли він ішов по морю до Ісуса, то почав тонути (Мт. 14:25-31). А коли Ісуса заарештували, він божився, що не знає Його (Мр. 14:66-72). Але зустріч з воскреслим Христом і сила Святого Духа змінили його життя.

Петро дійшов до розуміння, що “усе, що потрібне для життя та побожности, подала нам… Божа сила пізнанням Того, Хто покликав нас славою та чеснотою” (2 Петр. 1:3). Богом “даровані нам цінні та великі обітниці, щоб ними ви стали учасниками Божої Істоти, утікаючи від пожадливого світового тління” (2 Петр. 1:4).

Наші стосунки з Господом Ісусом Христом є джерелом мудрості, терпіння й сили, що ми їх потребуємо для прославлення Бога, допомоги іншим і вирішення теперішніх проблем. У Христі ми спроможні здолати всі сумніви й почуття невідповідності.

За будь-якої ситуації Господь дає нам усе, чого потребуємо, щоб служити Йому й славити Його Ім’я.