Доктор Чарльз Еліот – багаторічний президент Гарвардського університету – був переконаний, що звичайна людина, якщо щоденно протягом кількох хвилин читатиме найкращі книги світової літератури, може здобути суттєву освіту. У 1910 році він завершив 50 томів так званої “Гарвардської Класики”, що містила вибірки з книг різних сфер – історії, науки, філософії та образотворчого мистецтва. Кожний набір книг мав спеціальний допоміжний матеріал під назвою “15 хвилин щодня” – тобто потрібно було читати кожного дня по 8-10 сторінок протягом року.

Уявіть, якби ми щодня читали протягом п’ятнадцяти хвилин Боже Слово! Ми могли б тоді сказати разом із псалмістом: “Серце моє прихили до свідоцтв Твоїх, а не до користи. Відверни мої очі, щоб марноти не бачили, на дорозі Своїй оживи Ти мене! (Пс. 118:36-37).

П’ятнадцять хвилин щодня – це дев’яносто одна година за рік. Але скільки б часу ми не вирішили витрачати на читання Біблії, секрет успіху – це регулярність. Ключовим моментом є постійність, а не кількість прочитаного. Якщо Дух Святий навчатиме нас, Слово Боже прокладе шлях від нашого мозку до нашого серця – а потім до наших рук і ніг. І ми побачимо реальні зміни в нашому житті.

“Путь Своїх постанов покажи мені, Господи, − і я буду держатись її до кінця!” (Пс. 118:33).