Одного ранку моя донька дала однорічному сину свій мобільний телефон, щоб він трішки погрався. Та не проминуло й хвилини, як задзвонив мій телефон. Сталося, що він якимось дивом натиснув потрібну кнопку швидкого набору, в результаті чого між нами відбулась “бесіда”, яку я ніколи не забуду. Крихітний онук пізнав мій голос, тому охоче “відреагував”. Я сказав йому пару простих речень; в тому числі й те, що дуже люблю його.

Радість, що я відчув, почувши голос свого онука, нагадала мені про Боже велике бажання мати стосунки з нами. З перших сторінок Біблії ми бачимо, як Бог активно прагнув спілкування з людиною. Коли Адам та Єва згрішили і сховались від Господа в саду, Він закликав до Адама: “Де ти?” (Бут. 3:9).

Потім Бог продовжував шукати шляхи повернення нас до Себе. Він послав Свого Сина, щоб заплатив за наші гріхи смертю на хресті. “Любов Божа до нас з’явилася тим, що Бог Сина Свого Однородженого послав у світ, щоб ми через Нього жили” (1 Ів. 4:9). Ісус Христос не лише очистив нас від гріхів, але й відновив наші стосунки з Богом, які ми зруйнували.

Яка то добра новина знати, що Бог любить нас і бажає, щоб ми відповіли на Його любов, що Він явив її через Ісуса! Навіть тоді, коли ми не знаємо точно що сказати, Отець Небесний з радістю чекає на наш голос.