Після того, як новозеландський телерепортер Олаф Уїг був викрадений, побував 13 діб в якості заручника і потім був визволений, він з великою посмішкою на обличчі сказав: “Радію життю, як ніколи раніше”.

Важко зрозуміти чому, але відчуття звільнення викликає більше радості, ніж просто жити на волі.

Для тих із нас, хто щодня може насолоджуватись свободою, радість Олафа нагадує про те, як легко ми забуваємо численні наші благословення. Це стосується і духовної сфери. Ті з нас, хто вже давно є християнами, часто забувають, що таке бути у полоні гріха. Ми часто буваємо самозадоволеними, навіть невдячними. Але коли Бог нагадує нам, що ми звільнені “від закону гріха й смерти” (Рим. 8:2) – наприклад через захоплююче свідоцтво новонаверненого про те, що Бог вчинив у його житті, – ми знову пізнаємо цю благословенну радість.

Якщо свобода стала для вас чимось звичним і ви постійно зосереджуєтеся на тому, чого у вас немає, поміркуйте над словами апостола Павла, що записані в Посланні до римлян: “Тепер, звільнившися від гріха й ставши рабами Богові, маєте плід ваш на освячення, а кінець − життя вічне” (Рим. 6:22).

Святкуйте свою свободу в Христі, знаходячи час подякувати Богу за все, що ви можете робити як Його слуга.