Моє тренування з бігу на велику дистанцію проходило не дуже вдало. Останній забіг практично мене розчарував. Половину шляху я просто йшов і навіть змушений був сісти перепочити. Було таке відчуття, наче я провалив міні-тест.

Але потім я згадав, що в цьому і полягає тренування. Мені не потрібно було здавати іспити. Не потрібно було заробляти якісь бали. Натомість була практика, яку потрібно було повторювати ще й ще, щоб зміцняти свою витривалість.

Можливо, вас спіткало якесь випробування, і ви почуваєтесь дуже погано. Бог інколи попускає нам проходити через часи випробувань, щоб зміцнялись наші духовні м’язи, наша витривалість. Він вчить нас покладатись на Нього, очищає нас, щоб освячувались і були все більше схожими на Христа.

Тому не дивно, що псалміст славить Бога за те, що Він для духовного очищення провів Ізраїль через вогонь та воду (Пс. 65:10-12) – коли вони страждали в неволі, у вигнанні. І Бог не лише зберіг їх і провів до місця великої розкоші, але й очистив їх духовно.

Отже, коли ми проходимо через різні випробування, можемо покладатись на Бога, Який дарує достатньо сили й витривалості. І пам’ятайте, що Він очищує нас у найважчі моменти життя.