Моя мати й сестри полюбляють писати листи, що тепер стає втраченим мистецтвом. Щотижня вони пишуть з такою постійністю, що один із листоношів вже починає хвилюватись, якщо в їхніх поштових скриньках нічого нема! Їхні листи дихають життям, радістю, а також можуть містити сумні речі, залежно від того, чим сповнені дні.

Люблю розважати про цю корисну вправу. Це допомагає мені ще більше розуміти цінність слів апостола Павла, коли він називає послідовників Ісуса “листом Христовим, що написаний не чорнилом, але Духом Бога Живого” (2 Кор. 3:3). Реагуючи на діяльність неправдивих вчителів, які намагались дискредитувати його вчення (див.2 Кор.11), апостол спонукає церкву в Коринті й надалі триматись істинного живого Бога й перебувати в тому, в чому були навчені. Він порівнює віруючих з листом, що написав Христос. Нове, цілком змінене життя, є набагато переконливішим свідченням того, що Дух Святий звершував Свою працю через Павла.

Як чудово, що Божий Дух, який в нас перебуває, пише величного листа ласки й спасіння! Наше життя є найкращим свідоцтвом про істину Євангелії, тому що сильно промовляє до інших через наше співчуття. Через наші слова й дії Господь сповіщає іншим про Свою життєдайну любов. Яке послання несе людям сьогодні лист вашого життя?