Лі – старанний і надійний працівник банку. Дуже часто він почуває себе білою вороною через свою віру. Наприклад, він залишає кімнату для відпочинку, якщо хтось заводить недоречну розмову. Під час вивчення Біблії у малій групі він поділився зі своїми друзями: “Я боюся, що втрачаю можливості для свого просування на роботі через те, що я не підходжу їм”.

Віруючі люди часів пророка Малахії зустрілися з подібним викликом. Вони повернулися з вигнання, храм було відбудовано, але при всьому цьому був присутній скептицизм щодо Божих планів на їхнє майбутнє. Деякі ізраїльтяни казали: “Марність служити для Бога! І що за користь, що ми стережемо Його службу?.. А тепер ми вважаємо пишних щасливими, і ті, хто вчиняє безбожне, будуються та випробовують Бога, і втікають” (Мал. 3:14-15).

Як можна стояти твердо для Бога в культурі, яка каже, що ми втратимо все, якщо не впишемося? Вірні в часи Малахії відреагували на той виклик тим, що почали зустрічатися з віруючими однодумцями щоб підбадьорити один одного. Малахія ділиться з нами однією важливою істиною: “І прислухавсь Господь, і почув” (Мал. 3:16).

Бог помічає і піклується про всіх, хто боїться та шанує Його. Він не закликає нас вписатися, але кожного дня наближатися до Нього та підбадьорювати один одного! Залишаймося вірними Йому!