Одного дня, коли я була дуже стурбована добробутом однієї з моїх близьких подруг, я знайшла підбадьорення в Старому Заповіті в історії Самуїла, мудрого лідера Ізраїльтян. Читаючи, як Самуїл заступався за народ Божий, коли вони дивилися в очі проблемам, моє рішення молитися за того, кого люблю, зміцнилося.

Ізраїльтяни стояли перед загрозою нападу філістимлян, які вже раніше нанесли поразку Божому народу в той час, як вони не довіряли Йому (1 Сам. 4). Розкаявшись у своїх гріхах, вони почули, що філістимляни збиралися атакувати знову. Однак цього разу вони просили Самуїла продовжувати звершувати молитви, і Господь ясно відповів тим, що привів їхнього ворога в замішання (1 Сам. 7:8, 10). Хоча філістимляни були сильнішими за Ізраїльтян, Господь був сильніший за всіх їх.

Коли нам боляче через життєві виклики, з якими зустрічаються ті, кого ми любимо, коли наше серце обгортає страх, що ситуація не зміниться, ми піддаємося спокусі повірити в те, що Господь не буде діяти. Нам не слід недооцінювати силу молитви, тому що наш люблячий Бог чує наші благання. Ми не знаємо, як Він відповість на наші благання, але ми знаємо, що будучи нашим Отцем, Він хоче, щоб ми прийняли Його любов та довіряли Його вірності.

Чи є у вас за кого помолитися сьогодні?