Відомий британський журналіст і критик Малколм Маґґерідж прийшов до віри в Христа, коли йому було вже 60 років. На своє 75-річчя він запропонував 25 проникливих думок про життя. Одна з них: “Я ніколи не бачив щасливих багачів, але майже не зустрічав бідних, які б не мріяли стати багачами”.

Більшість із нас погодилась би з тим, що гроші не роблять нас щасливими, але нам все одно хотілося б мати грошей якомога більше, щоб почуватися впевненіше.

Якщо оцінювати чисті активи царя Соломона, то американськими доларами це вийшло б понад двох трильйонів доларів. І хоча Соломон був казково багатий, він розумів, що гроші не все можуть вирішити. У Книзі Приповістей Соломон, посилаючись на власний досвід, пише про заклик Божої мудрості до всіх людей: “Мій голос до людських синів… Бо правду говорять уста мої” (Пр. 8:4-7). “Візьміть ви картання моє, а не срібло, і знання, добірніше від щирого золота: ліпша-бо мудрість за перли, і не рівняються їй всі клейноди!” (Пр. 8:10-11).

Мудрість далі стверджує: “Ліпший плід мій від щирого золота й золота чистого, а прибуток мій ліпший за срібло добірне! Путтю праведною я ходжу, поміж правних стежок, щоб дати багатство в спадщину для тих, хто кохає мене, − і я понаповнюю їхні скарбниці!” (Пр. 8:19-21).

Це дійсно істинні скарби!