“Чи помічали ви останнім часом Божу працю у своєму житті?” − запитувала я у друзів. Один із них відповів: “Я бачу Божу працю, коли щоранку читаю Святе Письмо; коли Господь допомагає мені прожити кожний новий день; коли знаю, що Він зі мною в кожному кроці мого життя. Я бачу Його працю, коли Він допомагає проходити через різні випробування і сповняє мене радістю”. Мені сподобалася ця відповідь, тому що вона відображає реальність того, як Бог через Своє Слово і через присутність Святого Духа працює у житті тих, хто любить Його.

Бог присутній в житті Своїх послідовників чудесним і таємничим чином, на що вказує автор Послання до євреїв, завершуючи свого листа словами, відомими як заключне благословення: “Бог же миру… нехай вас удосконалить… чинячи в вас любе перед лицем Його через Ісуса Христа” (Євр. 13:20-21). Цими словами автор підкреслює важливу істину свого послання: Бог споряджає Своїх людей, щоб могли слідувати за Ним, і працює в них і через них для Своєї слави.

Божа праця в нас, яка є справжнім даром, може застати нас зненацька. Наприклад, ми раптово прощаємо свого кривдника або виявляємо терпіння до того, з ким завжди було дуже важко. “Бог миру” (Євр. 13:20) дарує Свою любов і Свій мир нам, а потім через нас – іншим людям. Чи ви помічали останнім часом Божу працю?