Те, що апостол Іван зробив стосовно свого друга Гая у першому столітті, стало вмираючим мистецтвом у 21 столітті. Він написав йому листа.

Один із авторів газети “Нью-Йорк Таймс” , Катрін Філд, сказала: “Листування – одне з найбільш давніх мистецтв. Подумайте про листи – і на думку відразу спадають послання Павла з Тарсу”. Так, це яскравий приклад. Можемо ще додати апостола Івана.

У своєму листі до Гая апостол Іван висловив свої сподівання, що у його друга все гаразд із духовним та фізичним здоров’ям, похвалив Гая за його вірність і згадав про його любов до церкви. Іван також не залишив поза увагою одну церковну проблему, яку пообіцяв пізніше вирішити особисто. Далі він вказав на цінність добрих справ для Божої слави.

Цифрова комунікація призвела до того, що написання листів на папері практично щезає, але це не означає, що непотрібно підбадьорювати інших. Апостол Павло писав свої надихаючі листи на пергаменті. Ми ж можемо підбадьорювати інших самими різноманітними способами. Головним тут є не спосіб передачі слів. Важливо дати людям зрозуміти, що ми турбуємося про них в Ім’я Ісуса Христа!

Уявіть собі, яким підбадьоренням було для Гая прочитати цей лист від апостола Івана. Хіба ми не можемо так само являти своїм друзям сяйво Божої любові через повідомлення або підбадьорюючий дзвінок?