Методистський проповідник Джіп Хардін назвав свого сина на честь відомого проповідника Джона Уеслі, що відображало його надію та прагнення для свого немовляти. На превеликий жаль, Джон Уеслі Хардін вибрав життєвий шлях цілком протилежний тому, до чого закликало його ім’я. Визнавши вбивство 42 чоловік, Хардін став одним із найкривавіших бандитів Американського Заходу в кінці 19 століття.

У Біблії – як і у багатьох культурах сьогодні – імена мають особливе значення. Об’явивши про народження Божого Сина, ангел наказав Йосипу назвати сина Марії іменем “Ісус”, бо “спасе Він людей Своїх від їхніх гріхів” (Мт. 1:21). Значення цього імені − “Єгова спасає” − підтверджувало Христову місію визволення нас від гріха.

На відміну від Хардіна, Ісус Своїм життям цілковито й повністю виправдав це Ім’я. Своєю смертю та воскресінням Він виконав місію спасіння людей. Вказуючи на життєдайну силу Імені Ісуса, апостол Іван писав: “Це ж написано, щоб ви ввірували, що Ісус є Христос, Божий Син, і щоб, віруючи, життя мали в Ім’я Його!” (Ів. 20:31). Книга Дії Апостолів також закликає всіх вірувати в Ісуса, бо “під небом нема іншого Ймення, даного людям, що ним би спастися ми мали” (Дії 4:12).

Кожен, хто з вірою покличе Ім’я Ісуса Христа, отримає прощення й надію, що їх пропонує Господь. Чи ви вже зробили це?