За декілька хвилин до своєї смерті художниця та місіонерка Ліліас Троттер виглянула з вікна й побачила видіння небесної колісниці. За словами біографа, подруга запитала її: “Ти бачиш щось прекрасне?” І та відповіла: “Так, дуже багато прекрасного”.

Останні слова Троттер відображають Божу працю в її житті. Не лише через смерть, але й через її життя Бог явив багато прекрасного для неї та інших. Талановита художниця вибрала служіння Ісусу Христу в якості місіонерки в Алжирі. Кажуть, що знаменитий художник Джон Раскін – який був її вчителем – так відреагував на її рішення: “Яка даремна трата свого життя!”

Подібну реакцію ми знаходимо в новозавітній історії про жінку, що прийшла у дім Симона з алебастровою пляшечкою і вилила на голову Ісуса Христа дорогоцінне миро. Ціна цих коштовних парфумів дорівнювала річному заробітку, тому деякі з присутніх подумали, що краще було б їх продати, а гроші використати для допомоги бідним. Проте Ісус похвалив таку велику жертовність: “Вона добрий учинок зробила Мені” (Мр. 14:6).

Від нашого рішення залежить, чи являтимемо ми цьому світові красу нашого Господа. Для когось це здаватиметься даремною тратою, але нехай наші серця будуть сповнені готовністю служити Господу! Нехай Ісус Христос скаже і про нас, що ми зробили для Нього багато прекрасного.