У 2017 році ураган Харві спричинив катастрофічну повінь у східній частині Техасу. Шалена злива не дала можливості тисячам людей втекти від стихії. Чимало приватних осіб доставляли з інших регіонів країни човни, щоб допомогти евакуювати людей. Ці човни отримали назву “Техаська флотилія”.

Дії цих сміливих і щедрих людей приводять на пам’ять слова з Книги Приповістей 3:27, що спонукають надавати допомогу будь-кому, якщо маємо таку можливість. Небайдужі люди мали можливість допомогти тим, хто потрапили у біду: вони здобули човни. Їхні дії демонстрували готовність заради блага інших використати будь-які засоби й ресурси, що були в їхньому розпорядженні.

Ми не завжди почуваємося здатними чимось зарадити в часи кризи. Нас часто паралізує невпевненість – вважаємо, що не маємо достатньо досвіду, ресурсів або часу для допомоги ближнім. В таких випадках ми легко ухиляємося вбік, применшуючи те, що маємо.

“Техаська Флотилія” не могла зупинити підвищення рівня води або видати закони державної допомоги. Але ці люди зробили те, що було “в силі їх руки”: знайшли човни і прийшли на допомогу ближнім, що потрапили у велику біду. Давайте й ми “принесемо свої човни”, тобто зробимо все можливе, щоб на своїх життєвих шляхах вести людей від повені до безпечного місця.