В оповіданні Вільяма Хауелса “Різдво щодня” йдеться про маленьку дівчинку, яка отримала бажане: щодня Різдво протягом усього року. Проте вже на третій день її радість почала вгасати. Не проминуло багато часу, як всім вже набридли цукерки. Індички майже щезли і їх почали продавати за астрономічними цінами. Нагромадилися купи дарунків, але ніхто за них навіть не дякував. Люди почали роздратовано гиркати один на одного.

На щастя, оповідання Хауелса – то лише сатирична вигадка. Але яке то неймовірне благословення, що тема Різдва не набридає нам, незважаючи на той факт, що вона пронизує всю Біблію.

Після того як Ісус Христос вознісся до Свого Отця, апостол Петро проголосив натовпу, який зібрався біля Єрусалимського храму, що Ісус був Тим, про Кого передрік Мойсей, кажучи: “Господь Бог вам Пророка підійме від ваших братів, як мене” (Дії 3:22; Повт. 18:18). А ще раніше Бог пообіцяв Аврааму: “І в насінні твоїм усі народи землі благословлені будуть!” (Дії 3:25; Бут. 22:18). Апостол Петро зазначив: “Всі пророки… скільки їх говорило, також провіщали ці дні” – тобто прихід Месії (Дії 3:24).

Ми можемо зберігати святковий настрій ще довго після завершення різдвяних свят. Вбачаючи Христа на кожній сторінці Біблії, ми можемо глибше оцінити Різдво, яке значно більше, ніж просто ще один день.