Одного разу Ернеста Хемінгуея запитали, чи міг би він скласти зворушливе оповідання лише з п’яти слів. У відповідь він написав наступне: “Оголошення: продаються дитячі черевички – неношені”. Це коротке оповідання надихає нас самим додати пропущені деталі. Чи йдеться про багату дитину, якій непотрібні черевички? Або, можливо, йдеться про трагічну втрату, і хтось потребує Божої любові та втіхи?

Хороші розповіді пробуджують уяву. Не дивно, що найбільше оповідання всіх часів запалює в нас творчий вогонь. В Божій історії є головний сюжет: Бог створив усе; люди впали в гріх; Ісус Христос прийшов на землю, вмер і воскрес, щоб спасти нас від наших гріхів; тепер ми чекаємо на Його прихід і відновлення всього.

Якщо знаємо, що було в минулому, і що буде в майбутньому, то як маємо тепер жити? Ісус працює над звільненням всього творіння від зла, тому потрібно “відкинути вчинки темряви й зодягнутись у зброю світла” (Рим. 13:12). Маємо відвернутись від гріха і йти шляхом любові (Рим. 13:8-10).

Конкретні способи нашої боротьби разом з Ісусом проти зла залежать від наших дарів і тих нужд, які помічаємо навкруги. Давайте включати свою уяву й озиратися навколо, щоб бачити зранених душею і тих, що плачуть – щоб під керівництвом Святого Духа являти їм Божу праведність, любов і втіху.