Починаючи з 1989 року, Кейт Васерман вирішив кілька днів щороку бути бездомним, щоб зростати у любові та співчутті. “Я йду жити на вулиці, щоб краще й глибше розуміти людей, що не мають даху над головою”, – сказав Кейт виконавчому директору благодійної організації “Добрі справи”.

Я запитую себе, чи таке ставлення Кейта до тих, кому він служить, не відображає у деякій мірі того, що вчинив для нас Ісус Христос? Сам Бог – Творець Всесвіту – вирішив, обмеживши Себе, стати беззахисним немовлям, жити у людському тілі, відчуваючи все те, що відчуваємо ми, і зрештою вмерти від рук грішників, щоб ми могли мати відносини з Богом.

Автор Послання до євреїв говорить: “А що діти стали спільниками тіла та крови, то й Він став учасником їхнім, щоб смертю знищити того, хто має владу смерти, цебто диявола” (Євр. 2:14). Ісус став нижче за ангелів, незважаючи на те, що є їхнім Творцем (в. 9). Він став людиною і вмер, хоча є безсмертним. Він постраждав за нас, хоча є всемогутнім Богом. Чому? Це для того, щоб дарувати нам примирення з Богом і ефективно допомагати нам, коли проходитимемо крізь різні випробування (в. 17-18).

Давайте сьогодні відчуємо любов Бога з глибоким усвідомленням того, що Він розуміє нашу людську природу і знайшов шлях очищення нас від усіх наших гріхів.