В одній телевізійній програмі розповідалося про результати дослідження, проведеного серед сучасних підлітків. Творці програми виявили, що головний вплив на їхню самооцінку мають соціальні мережі. Один із учасників програми зазначає: “Самооцінка учнів прив’язана до соціальних мереж – залежить від кількості «лайків» під фото”. Потреба в прийнятті може спонукати молодь до екстремальної поведінки.

Жадання прийняття завжди присутнє в житті людей. В Книзі Буття розповідається, як Лія прагнула любові свого чоловіка. Це відображено в іменах перших її трьох синів – всі вони вказували на її самотність (Бут. 29:31-34). Але, на жаль, немає ніяких свідчень, що Яків коли-небудь дав їй те, чого вона так жадала.

Коли народилася четверта дитина, Лія перевела свій погляд зі свого чоловіка на Бога і дала сину ім’я Юда, яке означає “хвалити” (в. 35). Складається враження, що тепер Лія почала шукати свою значущість у Господі. Зрештою вона стала частиною Божого плану спасіння: Юда став пращуром царя Давида, а потім – Ісуса Христа.

Ми можемо різними способами зміцнювати своє почуття значущості, але лише в Ісусі ми знаходимо свою ідентичність як Божих дітей, співспадкоємців Христа, які вічно перебуватимуть з Небесним Отцем. Ніщо в цьому світі не зрівняється з “переважним познанням Христа” (Фил. 3:8).