Орудуючи лупою та пінцетом, швейцарський годинникар Пилип докладно пояснював мені, як він розбирає, чистить, а потім знову збирає крихітні деталі фірмових механічних годинників. Пилип, вказуючи на хитромудрі частинки, розкривав переді мною важливий компонент годинника: ходову пружину. Цей механізм рухає всі шестерні, що дозволяє годиннику показувати правильний час. Без пружини не зможуть функціонувати годинники навіть найбільш професійного виготовлення.

В Посланні до євреїв автор велично підносить Ісуса Христа як Того, через Кого Бог створив небеса та землю. Як майстер виготовляє складний фірмовий годинник, так і Христос створив кожну деталь нашого Всесвіту (Євр. 1:2). Все було створене через Нього – від унікальних відбитків пальців кожної людини до величезної сонячної системи.

Але Ісус є не лише Творець. Він грає ключову роль у функціонуванні та процвітанні творіння. Присутність Христа “тримає усе словом сили” Його (Євр. 1:3), завдяки чому все зберігається вкупі й працює у своїй вражаючій складності.

Якщо у вас сьогодні буде можливість насолодитися красою творіння, згадайте, що “все Ним стоїть” (Кол. 1:17). Нехай глибоке розуміння центральної ролі Ісуса в творінні та підтримуванні Всесвіту викликає радість у вашому серці і спонукає до прославлення Його святого Ймення.