Чоловік, встановивши на своєму домі камеру спостереження, перевірив якість відеозображення, аби впевнитися у справності системи. Він здивувався, побачивши широкоплечу фігуру в темному одязі, яка блукала на його подвір’ї. Господар уважно спостерігав, аби побачити, що той чоловік буде робити. Однак йому здалося, що він знає цю людину. Врешті чоловік усвідомив, що спостерігав не за незнайомцем, а дивився запис із самим собою на власному подвір’ї!

Що б ми побачили, якби ззовні подивилися на себе у певних ситуаціях? Коли серце Давида стало запеклим і він потребував погляду ззовні на його стосунки з Вірсавією, Бог послав на порятунок пророка Натана (2 Сам. 12).

Натан розповів Давиду історію про багатого чоловіка, який забрав у бідняка єдину овечку. Незважаючи на свої численні стада, багач забив саме вівцю бідного чоловіка і приготував із неї трапезу. Пророк Натан провів паралель зі вчинками Давида, і той зрозумів, яке лихо він заподіяв Урії. Пророк оповів про наслідки гріха, а потім запевнив Давида: “Господь зняв твій гріх” (в. 13).

Якщо Бог викриває наш гріх, Його кінцева мета – не засудити нас, а відновити і допомогти примиритися з тими, кого ми образили. Каяття очищає шлях до відновлення спілкування з Богом через силу Його прощення і благодаті.