Поліція звинуватила жінку в необережному керуванні автомобілем після того, як вона виїхала з дороги на тротуар − не бажала чекати, поки зі шкільного автобуса вийдуть учні!

Хоч очікування може зробити нас нетерплячими, у ньому є дещо корисне. Ісус Христос знав про це, коли наказував Своїм учням “не відходити з Єрусалиму” (Дії 1:4). Вони чекали, що будуть “охрищені… Духом Святим” (в. 5).

Зібравшись в горниці та ймовірно перебуваючи у стані хвилювання й очікування, учні схоже зрозуміли, що Ісус Христос, наказуючи їм чекати, не сказав, що їм нічого не потрібно робити. Вони проводили час у молитві (в. 14) і під впливом Писання вибрали нового учня замість Юди (в. 26). Коли вони перебували разом у поклонінні та молитві, на них зійшов Святий Дух (Дії 2:1-4).

Учні не сиділи склавши руки. Вони готувалися. Чекати на Бога не означає нічого не робити або нетерпляче бігти вперед. Натомість ми можемо молитися, поклонятися і насолоджуватися спілкуванням, поки очікуємо на Його подальші дії. Очікування готує наші серця, розуми і тіла до того, що має прийти.

Отже, якщо Бог просить нас почекати, ми маємо радіти, бо знаємо, що можемо довіряти Господу і Його мудрому задуму!