Після смерті свого чоловіка Бетсі більшість часу проводила у квартирі, дивлячись телевізор і заварюючи чай лише для себе. Такий спосіб життя − не рідкість. Понад дев’ять мільйонів британців (15% населення) говорять, що часто або завжди почуваються самотніми. У Великій Британії навіть призначили міністра з питань самотності, аби виявити її причину та якось цьому зарадити.

Деякі причини самотності добре відомі. Ми занадто часто переїжджаємо, щоб десь “пустити коріння”, вважаючи, що можемо потурбуватися про себе, і не бачимо причини підтримувати з кимось зв’язок. Нас розділяють технології: кожен із нас занурений у власний мерехтливий екран.

Я знайомий із самотністю. Вірогідно, ви теж. Через це нам потрібні віруючі друзі. Автор Послання до євреїв завершує довге міркування про жертву Христа тим, що закликає читачів регулярно зустрічатися (Євр. 10:25). Ми перебуваємо у Божій родині, тому між нами має бути “братолюбство”, і ми повинні виявляти “любов до приходнів” (Євр. 13:1-2). Самотні люди можуть не відплатити нам добротою, втім це не причина опускати руки. Ісус Христос обіцяв ніколи не покидати і не відступатися від нас (Євр. 13:5). Ви самотні? Яким чином ви можете послужити Божій родині? Друзі у Христі залишаться друзями назавжди − в цьому житті і в майбутньому.