Влітку 1963 року після нічної подорожі автобусом активістка руху за громадянські права Фані Лу Хамер та інші шість чорношкірих пасажирів зупинилися на обід у Віноні (штат Міссісіпі). Несподівано нагрянула поліція. Всіх їх заарештували та ув’язнили. Однак приниження не закінчилося незаконним арештом. Усіх жорстоко побили, особливо Фані. Закривавлена і брудна вона раптом почала співати християнський гімн. Через кілька секунд інші приєдналися до неї.

В Книзі Дії Святих Апостолів розповідається, як Павло і Сила опинилися у скрутному становищі через ув’язнення за проповідь про Ісуса Христа. Однак дискомфорт не ослабив їхню віру. “А північної пори Павло й Сила молилися, і Богові співали” (Дії 16:25). Їхнє сміливе поклоніння надало можливість для подальшої проповіді в’язничному сторожу про Господа Ісуса Христа. “І Слово Господнє звіщали йому та й усім, хто був у домі його” (в. 32).

Більшість із нас імовірно не опиниться в таких екстремальних обставинах, які були у Павла, Сили чи Фані, проте кожен із нас стикатиметься з незручними ситуаціями. У таких випадках силу нам дає наш вірний Бог. Нехай наші серця будуть сповнені піснею, яка прославить Господа і надасть нам сміливості говорити про Нього навіть у скрутному становищі.