Мері Енн Франко зазнала жахливої автокатастрофи. Вона вижила, однак через травми повністю осліпла. “Я бачила лише темряву”, – розповідала жінка. Через двадцять один рік вона під час падіння пошкодила собі спину. Отямившись після операції (яка не мала нічого спільного з її очима), жінка дивовижним чином знову могла бачити! Вперше за більше ніж два десятиліття Мері побачила обличчя своєї дочки. Нейрохірург твердив, що повернення її зору не мало ніякого наукового пояснення. Темрява, яка здавалася остаточною, поступилася красі й світлу.

Святе Письмо говорить, що світ перебуває під заслоною незнання і зла, що засліплює нас від Божої любові (Іс. 25:7). Егоїзм і жадібність, самовпевненість і жага до влади та слави затьмарює наш погляд, роблячи нас нездатними ясно бачити Бога, Який “чудо вчинив” (Іс. 25:1).

В одному перекладі ця осліплююча заслона названа “хмарою мороку”. На самоті ми охоплені лише темрявою, збентеженням і розпачем. Нам часто здається, що ми у пастці, йдемо напомацки, спотикаємось і не здатні побачити перед собою шлях. На щастя, пророк Ісая обіцяє, що Бог зрештою “понищить заслону… над усіма народами” (в. 7).

Бог не залишить нас у безнадії. Його сяюча любов усуває все, що нас засліплює, дивуючи прекрасним видом гарного життя і великої благодаті.