Герої коміксів завжди були популярні. Тільки в 2017 році касові збори шести фільмів із супергероями сягнули понад 4 мільярди доларів. Але чому людям так сильно подобаються такі фільми?

Можливо тому, що ці історії частково нагадують Божу велику історію. Є герой, лиходій, народ, який треба врятувати, і численні захоплюючі події.

У цій історії найбільшим лиходієм є сатана, ворог наших душ. Хоча також є багато “менших” лиходіїв. В книзі Даниїла ним, наприклад, є Навуходоносор, цар більшої частини відомого світу, який вирішив убити кожного, хто не поклониться його велетенській статуї (Дан. 3:1-6). Коли три мужніх єврейських чиновники відмовились (Дан. 3:12-18), Бог чудесно врятував їх від палаючої печі (Дан. 3:24-27).

Втім несподівано почало мінятися серце лиходія. У відповідь на це ефектне видовище Навуходоносор промовив: “Благословенний Бог Шадраха, Мешаха та Авед-Неґо” (в. 28).

Однак потім він пригрозив убити кожного, хто зневажить Бога (в. 29), ще не розуміючи, що Бог не потребував його допомоги. Більше про Бога Навуходоносор дізнається в 4-му розділі, втім це вже інша історія.

У Навуходоносорі ми бачимо не тільки лиходія, але і людину, яка звершує духовну подорож. У Божій оповіді про відкуплення наш герой Ісус дістається кожного, хто потребує спасіння, включаючи і лиходіїв.