В 2017 році можливість допомогти людям впоратися з наслідками урагану Харві в США спонукала нас поїхати до Х’юстона. Нашою метою було підтримати постраждалих від урагану людей. В результаті це був виклик нашій власній вірі і її зміцнення водночас, коли ми перебували з ними в зруйнованих церквах і будинках.

Таку сильну віру, яка була у багатьох із цих людей, що постраждали від урагану Харві, можна побачити і в Книзі пророка Авакума, яка була написана в кінці сьомого століття до Р. Х. Пророк провіщав настання важких часів (Ав. 1:5-2:1), погіршення перед покращенням. В кінці пророцтва він розмірковує над можливими земними втратами і вживає фразу “коли б” . “Коли б фіґове дерево не зацвіло, і не було б урожаю в виноградниках, обманило зайняття оливкою, а поле їжі не вродило б, позникала отара з кошари і не стало б в оборах худоби…” (Ав. 3:17).

Як ми ставимось до неймовірних втрат, наприклад, втрати здоров’я або роботи, смерті близької людини або спустошливої природної катастрофи? “Пісня Авакума про важкі часи” закликає нас до твердої віри і довіри Богу, Який вчора, сьогодні і навіки є джерелом нашого спасіння (в. 18), сили і стабільності (в. 19). Зрештою ті, хто Йому довіряють, ніколи не будуть розчаровані.