В ту ніч, коли президента США Авраама Лінкольна вбили в театрі Форда в 1865 році, в його кишенях містилося наступне: дві пари окулярів, серветка для лінз, кишеньковий ніж, кишеньковий годинник, хусточка, шкіряний гаманець з п’ятидоларовою банкнотою Конфедерації та вісім газетних вирізок, серед яких були ті, що вихваляли його і його політику.

Дивно, що в президентській кишені були гроші, які використовувалися в південних штатах, однак у мене немає сумнівів стосовно яскравих заголовків у вирізках із газет. Підтримка потрібна кожному, навіть такому великому лідеру, як Лінкольн! Можливо, за мить до початку фатальної п’єси він читав ці вирізки своїй дружині.

Кому зі знайомих вам людей потрібна підтримка? Кожному! Подивіться навкруги. Жодна людина у вашому полі зору не має впевненості. Ми всі зазнаємо невдач, уїдливих коментарів тощо.

Що було б, якби ми всі виконували Боже повеління “догоджати ближньому на добро для збудування” (Рим. 15:2)? Що було б, якби ми вирішили казати лише “приємні слова”, які є “солодкими душі й ліками на кості” (Пр. 16:24)? Що було б, якби ми писали ці слова, аби друзі могли їх перечитувати і насолоджуватися ними? Тоді б ми усі мали записки в своїх кишенях (або в телефонах), і були більш схожими на Ісуса, Який “не Собі догоджав”, а жив для інших (Рим. 15:3).