В 1722 році маленька група моравських християн, які жили на території сучасної Чеської Республіки, знайшли притулок від гонінь у маєтку великодушного німецького графа. Протягом чотирьох років туди прийшло більше 300 людей. Але замість того щоб стати ідеальною громадою, поселення наповнилося розбратами. Різні погляди на християнство принесли поділ. Те, що ці люди зробили потім, може здатися незначним рішенням, однак саме це стало початком неймовірного відродження. Вони почали зосереджуватися на спільних позиціях, а не на розбіжностях. Наслідком цього стала єдність.

Апостол Павло рішуче закликав віруючих в ефеській церкві жити в єдності. Гріх завжди викликатиме неспокій, егоїстичні бажання і розбрат. Однак ефесяни, які “ожили зо Христом”, мали на практиці показувати свою нову ідентичність (Еф. 5:2). Вони мали перш за все “пильнувати зберігати єдність духа в союзі миру” (Еф. 4:3).

Ця єдність – не просто товариські стосунки, які досягаються людськими зусиллями. Ми повинні “зо всякою покорою та лагідністю, з довготерпінням, у любові терпіти один одного” (в. 2). З людської точки зору, це неможливо втілити. Ми не можемо власними зусиллями досягти цієї єдності. Її можна досягти лише з Божою досконалою силою, “що діє в нас” (Еф. 3:20).