Я дивилася на зелені пагорки Ланкаширу на півночі Англії. За кам’яною огорожею паслися вівці. Купчасті хмари пливли у ясному небі. Я дихала на повні груди, милуючись прекрасним видом. Коли я розповіла про цей чудовий пейзаж працівниці центру відпочинку, який я відвідала, вона сказала: “Я ніколи не помічала цього краєвиду, допоки на нього не стали звертати увагу наші гості. Ми тут живемо роками. Коли ми працювали фермерами, це було просто місце роботи”.

Ми легко можемо не помічати дари, які знаходяться прямо перед нами, особливо красу, яка є частиною повсякденного життя. Ми також легко можемо не помічати Божу щоденну працю в нас і навколо нас. Втім, як написав апостол Павло у Посланні до ефесян, віруючі в Ісуса Христа можуть просити, аби Дух Божий відкрив їхні духовні очі і допоміг побачити Божу працю. Павло бажав, аби Бог дав віруючим мудрість та об’явлення, щоб краще Його пізнати (Еф. 1:17). Він молився за просвітлення їхніх сердець, щоб вони пізнали Божу надію, обіцяне майбуття і силу (Еф. 1:18-19).

Божий дар Духа Христа може допомогти нам усвідомити Його працю в нас і через нас. Те, що колись вважалося “просто місцем роботи”, тепер може сприйматися, як місце прояву Його світла і слави.