Подруга подарувала мені кімнатну рослину, яка росла у неї понад сорок років. Рослина сягала мого зросту і мала велике листя на трьох окремих стовбурах. З часом під вагою листя усі три стовбури зігнулися додолу. Щоб їх випрямити, я вбила клин в горщик рослини і помістила його біля вікна, аби сонячне світло підняло листя і виправило погане положення рослини.

Невдовзі після отримання рослини я побачила подібну їй у приймальні місцевої фірми. Вона також мала три тонких стебла, однак вони були сплетені разом, аби сформувати більший і міцніший стовбур. Ця рослина стояла вертикально без будь-якої допомоги.

Будь-які дві людини можуть роками перебувати в одному “горщику”, однак рости порізно і відчувати менше благословень, які Бог хоче, аби вони мали. Однак, якщо їхні життя сплетені разом із Богом, тоді є більше відчуття стабільності і близькості. Їхні взаємини зміцнятимуться. “Нитка потрійна не скоро пірветься” (Екл. 4:12).

Шлюб і дружба, як і кімнатні рослини, потребують догляду. Турбота про ці стосунки включає також духовне злиття, щоб Бог був у центрі кожних важливих уз. Він нескінченно постачає любов і благодать, які дуже потрібні для нашого щасливого перебування у єднанні один з одним.