Коли ви востаннє почувалися змушеними комусь допомогти, маючи лише мить на роздуми? У “Правилі десяти секунд” Клер де Грааф говорить, що щоденні враження можуть бути одним зі способів, яким Бог закликає нас до глибшого духовного життя, до життя покірності через любов до Господа. Правило десяти секунд спонукає просто “зробити наступне, що, на ваше переконання, від вас хоче Господь Ісус”, і зробити це одразу, “поки ви не передумали”.

Ісус Христос каже: “Якщо ви Мене любите, – Мої заповіді зберігайте” (Ів. 14:15). Можна подумати: “Я люблю Ісуса, однак як я можу бути впевненим в Його волі та виконувати її?” Ісус Христос у Своїй мудрості надав нам усе необхідне для кращого розуміння біблійної мудрості та її виконання. Він сказав: “І вблагаю Отця Я, – і Втішителя іншого дасть вам, щоб із вами повік перебував, – Духа правди” (Ів. 14:16-17). Саме завдяки праці Духа Святого, Який з нами і в нас, ми здатні вчитися покірності Ісусу Христу і Його заповіді зберігати (в. 15), реагуючи на спонукання, які відчуваємо впродовж дня (в. 17).

У будь-якій справі Святий Дух спонукає нас впевнено чинити по вірі те, що прославить Бога і виявить нашу любов до Нього та до інших (Ів. 14:21).